Espores - Vídeos

Vídeos

Un jardí de ciència

25.11.19 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Vídeos

Amb motiu de la Setmana de la Ciència 2019 hem presentat part de la tasca d’investigació i del suport a aquesta que es fa des del Jardí Botànic de la Universitat de València. Amb aquesta iniciativa, volem mostrar que el Botànic és un espai de natura, però també és un jardí de ciència que us animem a conèixer. Doneu-li al play i trobareu un magnífic vídeo resum de tot el que us hem anat contant.

Com diferenciar espècies de pins

09.03.19 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Vídeos

Des del Botànic seguim ensenyant-vos a diferenciar les espècies vegetals més característiques que podeu trobar a terres valencianes. És el torn dels pins! Escorça, copa, pinyes, fulles... Eva Pastor, responsable de Cultura i Comunicació del Jardí Botànic, ens conta en què ens hem de fixar per diferenciar el pi roig (Pinus sylvestris), el pi pinastre (Pinus pinaster), el pi ver o pinyoner (Pinus pinea), el pi blanc (Pinus halepensis), el pi pinassa (Pinus nigra subsp. salzmannii) i… un de regal.

Nadal verd Nadal! Regals fets amb plantes

29.12.18 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Vídeos

Des de la revista Espores volem desitjar-vos unes bones festes amb la nostra bloguera Baladre Crafting·Creativity i convidar-vos a practicar el handmade verd a l'hora de fer qualsevol regal, mitjançant aquest vídeo amb tres idees amb elements vegetals. 

Un tresor de tardor: melmelada de roser silvestre

16.12.18 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Vídeos

Quan parlem de la tardor, pensem de seguida en paisatges rogencs i ocres, sendes cobertes de fulles caigudes... Però hi ha molts tresors vegetals en aquesta estació. Un d’ells és el fruit del roser silvestre o Rosa canina, planta també coneguda com gavarrera o grataculs, comestible i molt ric en vitamina C.

VÍDEO: COM FER UN HERBARI

23.04.18 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Vídeos

Aprén a secar i premsar plantes, ja siga per identificar i conservar les espècies vegetals que formen part del vostre entorn com per a guardar-les com a record o, fins i tot, per a fer alguna composició artística. Un vídeo en col·laboració amb Xuso Riera, conservador de l'herbari del Botànic de la Universitat de València.

VÍDEO: NADAL VERD NADAL

26.12.17 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Vídeos

Des de la revista Espores volem desitjar-vos unes bones festes i convidar-vos a practicar el handmade verd, mitjançant aquest vídeo amb la nostra bloguer Baladre Crafting·Creativity amb tres DIY'S amb elements vegetals per al nostre llar. Bon Nadal!

VÍDEO: DICCIONARI BOTÀNIC EN LLENGUA DE SIGNES

12.11.17 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Vídeos

Seguim treballant en continguts inclusius! Fa 10 anys que la llei reconeix les llengües de signes espanyoles i ho celebrem amb un diccionari botànic en Llengua de Signes Espanyola. Aprèn 8 conceptes botànics en Llengua de Signes, és molt fàcil!

VÍDEO: COL·LECCIONA EL BOTÀNIC. COL·LECCIONS SISTEMÀTIQUES

24.09.17 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Vídeos

El Jardí Botànic de la Universitat de València és un típic jardí universitari com els que van sorgir al segle XVI a l’Europa renaixentista. Conreem més de 4.500 espècies ordenades en col·leccions. Hui us presentem en aquest vídeo les 5 col·leccions que s'inclouen en les anomenades Col·leccions Sistemàtiques. Fes clic i viatja entre palmeres, orquídies, falgueres, bromèlies o endinsa't en l'Escola Botànica. I no t'oblides de vindre!

VÍDEO-RECEPTA: ORXATA

06.08.17 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Vídeos

Aprèn a fer orxata casolana amb aquest vídeo de Revista Espores. Coneixes la planta de què s'obté? Sabies que la xufa no és un fruit sinó un tubercle? Fes una ullada al vídeo i no t'oblides de visitar l'Horta del Botànic en estiu on tenim una parcel·la plantada amb Cyperus esculentus.

VÍDEO: COL·LECCIONA EL BOTÀNIC. LES PLANTES ÚTILS

09.07.17 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Vídeos

Vols conèixer millor el Jardí Botànic de la Universitat de València? Ara tens l'oportunitat de visitar les col·leccions del Botànic amb aquest vídeo dedicat a les 'Plantes Útils'. Descobreix els usos de les plantes amb aquesta passetjada audiovisual: mengívoles, tintòries, medicinals, industrials, ornamentals... No hi res que les plantes no puguen fer! Això sí, no canvies l'experiència personal pel vídeo i vine!

Pàgina 1 de 2