Espores - Investigació

Investigació

Noves tecnologies, descobriments, estudis i informes

BIODIVERSITAT EN AMBIENTS EXTREMS

19.03.17 Escrit per Espores
 Publicat a Investigació

A pesar de la gran hostilitat aparent d’alguns medis la vida sempre s’obri pas i aquest és un bon exemple. Les noves espècies d’algues trobades en el abocadors de fem urbans tenen d’allò més ocupats els científics. Perquè són tan difícils d’identificar aquestes espècies? Quines aplicacions tecnològiques tenen?

La memòria de les plantes

10.02.17 Escrit per Espores
 Publicat a Investigació

Els fitolits són minerals microscòpics presents en els teixits vegetals amb nombrosos usos que van des de l'arqueologia fins a la medicina forense però també s'investiga el seu ús com a matèria primera per a aplicacions nano-tecnològiques i com a embornal de carboni per afrontar el canvi climàtic. Des de quant sabem que existeixen? Com els usa la ciència? Quina informació ens donen? 

L’Albufera ara!

21.12.16 Escrit per Carles Sanchis Ibor
 Publicat a Investigació

Vos contem de primera mà les conclusions del simposi El Parc Natural de l’Albufera, ara que tingué lloc el passat novembre. Molts canvis en els 30 anys del Parc? Evidentment, i també molta feina per fer. Els experts han parlat, trobarem qui els escolte?

Plantes que pensen?

02.12.16 Escrit per Espores
 Publicat a Investigació

Sabies que les acàcies augmenten la concentració de taní de les fulles quan són menjades pels antílops? Sí, la resposta als estímuls externs és tan vegetal com animal i hui us presentem al botànic Stefano Mancuso qui estudia els processos de la intel·ligència vegetal.

 Publicat a Investigació

Des de la biotecnologia es treballa, entre altres, en les interaccions entre cèl·lules animals i vegetals. És el cas de les investigacions dirigides per Tomás Egaña, doctor en biologia humana i farmacologia, en què han creat empelts de pell humana amb algues capaços de produir oxigen mitjançant fotosíntesi i alliberar-lo a l’exterior. El seu nom: HULK (per les seues sigles en alemany).

El mode botànic del teu mòbil

23.09.16 Escrit per Inés Perales
 Publicat a Investigació

La botànica pot estar en els nostres mòbils. Vols identificar els arbres del teu carrer? ¿Obtenir informació per algun treball? Endavant, descarrega't aquestes app i gaudeix de la botànica amb el teu Smartphone. Et presentem Anthos i Arbolapp.

Viatge pel bioma mediterrani

26.08.16 Escrit per José Aparici
 Publicat a Investigació

Què caracteritza el bioma mediterrani? Quins són els trets climàtics de què depèn el bioma? I com és la seua vertadera distribució al planeta? Interrogants centrals plantejats que desitgem resoldre al llarg d’aquest article d’investigació. Acompany'ns en aquest viatge!

Els codis QR botànics

15.05.16 Escrit per Olga Mayoral
 Publicat a Investigació

Les noves tecnologies afavoreixen, entre altres coses, un millor accés als coneixements. En aquest cas us parlem més concretament d’eixe codi de barres estrany que ja molts usen a través del mòbil, el QR, i de la seua aplicació útil per a fomentar el coneixement de les plantes.

L'alga pionera

08.01.16 Escrit per Espores
 Publicat a Investigació

Una nova versió sobre com les algues primitives van colonitzar l'hostil medi terrestre ompli les publicacions científiques per això fem un resum senzill sobre aquest complicat procés.

L'hemoglobina de la remolatxa

22.11.15 Escrit per Espores
 Publicat a Investigació

Què pensaries si et diuen que la remolatxa de què obtenim el sucre per a les nostres postres conté, a més, hemoglobina? Podríem afegir aquesta hemoglobina al tofu perquè tinguera gust d'hamburguesa? Llig més i descobreix les respostes.

Pàgina 1 de 7