Espores - Conservació

Conservació

Ecologia, sostenibilitat, biodiversitat, invasions biològiques, medi ambient, polítiques ambientals, activitats de conservació

ENCICLOPÈDIA DE LA VIDA EN LA TERRA

22.11.17 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Conservació

Enciclopèdia de la Vida és un projecte col·laboratiu online que té com a objectiu reunir dades de totes les espècies de la Terra. Està destinat a convertir-se en el major arxiu biològic del món. Amb 10 anys de vida, aquet portal recopila la informació d'un terç de totes les espècies que es coneixen.

VALÈNCIA, CAPITAL MUNDIAL DE L'ALIMENTACIÓ

22.09.17 Escrit per Marcos López Zunzunegui
 Publicat a Conservació

Enguany la nostra ciutat té un privilegi i també una responsabilitat, ostentar el títol de capital mundial de l'alimentació. Per açò si hem estat atents haurem vist nombroses accions i activitats relacionades amb el que acampa en la nostra taula. Jornades, tallers, campanyes i fins i tot una invasió d'hortalisses gegantes per a parlar de polítiques alimentàries.

EL CLOT DEL LIRIO, UN FORAT A PEDREGUER

18.06.17 Escrit per Nicolau Vives Riera
 Publicat a Conservació

I si de sobte la terra s’enfonsa i allà on hi havia un bancal de tarongers apareix un grandíssim forat? Sembla cosa de pel•lícula però és real. Ens acostarem, no massa per no caure dins, al Clot del Lirio, una interessant formació geològica existent a Pedreguer. A més, trobareu una fitxa pràctica per si s’animeu a visitar-lo.

SEGUINT 'LES AIGÜESTORTES' AMB LA MIRADA

26.04.17 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Conservació

Aquest Parc és la zona lacustre més important dels Pirineus, per això l'aigua és la principal protagonista omplint més de 200 llacs o estanys i els característics meandres d'alta muntanya donen nom al parc. Les valls en forma d'U són una magnífica mostra de l’acció erosiva de les glaceres del Quaternari.

EL DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE EN OBJECTIUS

31.03.17 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Conservació

Les sigles ODS pot ser que no et diguen res, però si parlem d'afrontar la pobresa, el canvi climàtic i els conflictes, potser que el tema et comence a interessar. T'expliquem quins objectius té Nacions Unides en aquest sentit de cara a 2030.

 Publicat a Conservació

Aquesta jornada de voluntariat ambiental que la Fundació Limne organitza des de 2010 és la més gran del nostre territori. Encara no has participat? Et contem un poc millor de què va, qui ho organitza i com pots col·laborar en la millora dels ecosistemes fluvials.

Usar i plantar: paper que germina

15.02.17 Escrit per Inés Perales
 Publicat a Conservació

Us presentem dues iniciatives ben semblants que han revolucionat la industria del paper en afegir llavors a la seua producció. Ara, el periòdic nipó Mainichi Shimbun ja no esdevé fem sinó plantes. T’agradaria poder conrear les teues invitacions de boda? És possible gràcies a l’empresa Sheedo. T’ho contem millor!

La plaga del mes de novembre

16.11.16 Escrit per Inés Perales
 Publicat a Conservació

Fins ara hem repassat amb Inés Perales les plagues que ataquen el nostre hort, el rebost o jardí però hui anem més enllà de la nostra pròpia casa o bancal per endinsar-nos al bosc i saber un poc més de l’eruga més fastigosa, la possessionària.

Visita al Parc Natural de La Puebla de San Miguel

09.11.16 Escrit per Revista Espores. La veu del Botànic
 Publicat a Conservació

Hui us recomanem la visita al Parc Natural de La Puebla de San Miguel, un paratge a més de 1000 metres d’altura en què les sabines blanques són les reines del paisatge junt amb el fred. Molt prompte la neu cobrirà aquests majestuosos arbres, per això, volem donar-vos pressa perquè el visiteu abans que es torne perillós!

L’albufera, història d'una complicitat

04.11.16 Escrit per Enrique Cifres
 Publicat a Conservació

El Botànic acull, els pròxims 25 i 26 de novembre, el simposi El Parc Natural de l’Albufera, ara, per a commemorar els 30 anys de la declaració del parc i parlar de la seua situació actual. Repassem amb diferents i riques anècdotes algunes parts de la seua història per a conèixer-la una mica millor i pensar bé el seu homenatge.

Pàgina 1 de 10